Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

novellin verran

Colour me !

tiistai 22. huhtikuuta 2008

novellin verran


Varoitus: TÄMÄ ON JÄRKYTTÄVÄN PITKÄ JA KUVATON VUODATUS! Jossei inspaa, niin odottele illemmalle, jolloin tulee todennäköisesti taas perinteisempää tavaraa.Minähän älisen siitä, mikä on päivän aikana laittanut mieleni älisemään, yleensä linjana kuitenkin vain päivän normi-häppeningit. Nyt kirjailen kuitenkin mieleni päältä pois oman napinani tämän hetkisistä fiiliksistäni koskien bloggailua ylipäätänsä, sivuten myös hieman arvaatte-varmaan-mitä. Olen pitäytynyt pitkään pois näistä pintaa syvemmistä pohdinnoista, koska en vaan ole halunnut käyttää blogin saralla energiaani pintamolotusta kummempaan, mutta koska mulla ei ole nyt parempaakaan tekemistä (pääsykoekirjaa ei lasketa), niin tässä tulee meigggän novelli! Eikä mistään todistelun/vakuuttelun halusta, vaan ihan vaan tiistain kunniaksi!


Miksi hitossa tämä bloggailu pitää ottaa välillä niin hirmu vakavasti, tosissaan ja muiden ehdoilla? Olen ollut näkevinäni pinnan alaista kilpailua lukijoista, suosiosta, päivitystiheydestä ja merkintöjen omaperäisyydestä, taistoa siitä, kuka ehtii ensiksi sanailemaan taidokkaimmin milloin mistäkin muodin ajankohtaisuudesta. Jos lähdettäisiin siitä, että bloggaajat bloggaavat, koska kokevat homman omakseen, keinoksi rentoutua kettumaisen päivän jälkeen, eikä tyypit oikeasti stressaa itseään pohtimalla kuumeisesti sen Kalifiksi Kalifin paikalle -tyypin tavoin, että miten saavuttaisi enemmän blogimaailman herruutta? Kirjoitellaan siitä, mikä mielen päällä pyörii, eikä siitä, mistä oletetaan muiden haluavan lukea. Ja kirjoitetaan ennenkaikkea siksi, että se on kivvvvaaaa! Sehän tämän homman pointti on, kukaan tätä ei vielä täällä työkseen tee.


Sitten hieman siihen lauantaihin liittyen:

Ainakin oma lässytykseni pyörii täällä aivan omilla ehdoillani ja juuri siksi, että tykkään välillä upottaa aivoni hömppämönjään arjen harmauden keskellä juuri silloin, kun haluan. J
os nyt pääsin tänään ilmaiselle skumpalle blogini kautta, niin se ei tarkoita, ettenkö huomenna poraisi taas sen pääsykoekirjan takana ja kävisi tiirailemassa kierrätyskeskuksessa. Sivubannerissani ei näy mainoksia, enkä ole julistanut ostavani autoa. Mitä tuo yksittäinen tapahtuma oikeasti muuttaa? Ei varmasti oikeastaan mitään, joten ei ole mitään syytä tehdä tällä hetkellä tuosta myrskyävästä jutusta niin suurta numeroa.

Tuosta blogien kaupallistumisesta oman osani sanoakseni: En katsoisi mitenkään vääräksi, lukijakuntani tai itseni pettämiseksi, jos saisin tuotelahjana ylisöpön mekon ja sen esittelisin asuni yhteydessä. Niin kauan, kuin toinen ei pääse sanelemaan blogin sisältöä, linjaa ja tyyliä, niin sponsoroinnin vastaanottaminen on mielestäni ok. On myös hieman hassua, miten myrskyävän negatiivisesti tuntuu ainakin osa lukijoista suhtautuvan sponsorointiin/tuotelahjoihin. Shandi kirjoitti Nelliinan postaukseen erittäin hyvän esimerkin: Ajatellaan, että bloggari osallistuu toisen blogin kilpailuun ja voittaa Essien kynsilakkoja. Hän kokeilee niitä, rakastuu niihin ja kehuu niitä blogissaan. Lukijat ajattelevat "vau! siis tota munkin on pakko saada" ja ryntäävät ostamaan lakkoja. Jos taas bloggari saa kynsilakat suoraan Essieltä lahjaksi ja rakastuu niihin ja kehuu niitä blogissaan ja kertoo saaneensa ne ilmaiseksi lahjaksi, iskee ainakin osalla lukijoista sellainen tunne, että "mä en ainakaan noita osta, tolle on maksettu, että se sanoo noin".


On muuten ihan fakta, että yllättävän monet tyypit kyselevät jonkin tietyn vaatekappaleen alkuperää ja haluavat saada kaappiinsa samanlaisen jonkin blogin innoittamana. (Kuulin jopa jostain, että ne Kent-lasit olivat loppuneet muutamasta Punanaamiosta aika yllättäen, mutten kyllä lue sitä puhtaasti taannoisesta blogimerkinnästäni alkaneeksi, mutta näin esimerkkinä.) Periaatteessa koko blogi on yksi iso mainos, eikä sille faktalle ainakaan nämä omankin blogini tyyliset blogit voi mitään. Jos jättää päivän asun yhteydessä mainitsematta vaatteiden ostopaikan, niin kuteista kiinnostunut kysyy alkuperää siitä huolimatta.

Mutta jos nyt palataan kuitenkin asiaan, niin ju
lkisuus, paremmuus, lukijamäärä... Kuka oikeasti välittää! Meikä kirjoittelen just siksi, että vältyn huoneeni imuroinnilta ja saan jakaa jo naurettavaksi menneen fiksaationi hamahelmiin ja korkeavyötäröisiin hameisiin sellaisten kanssa, jotka eivät naulitse mua suorilta käsin ristille törkeästä pinnallisuudesta (kuten irl-juttukaverini herkemmin tekisivät). Täällä on kanssani samanhenkisiä tyyppejä, joiden kanssa on mitä leppoisinta vaihtaa ajatuksia milloin mistäkin hömpästä ja saada palautetta omista vaatevalinnoista, ilman sen kummempia taka-ajatuksia. Tyypit hoi, tämä on harrastus, hauskaa jne! Miksi tätä koko konseptia pitää väkisillä penkoa syvemmin (ja lähes auttamatta negatiivisessa valossa), mitä se pohjimmiltaan oikeasti on?

Uh, odotan innolla palautetta, enpä ole pitkään aikaan vuodattanut näin pahasti :D Nyt silittämään hamakorviksia,näätte niitä illemmalla! Ja ehkä jopa muutakin kuvamateriaalia, jos saan pikkuveljen nakitettua kameran taakse. ->

Ja niistä arvonnoista puheen ollen, pakkohan se on tsäänssit tuplata Pupupaidan ja Bean arvontoihin!

Tunnisteet:

52 kommenttia:

22. huhtikuuta 2008 klo 14.05 , Anonymous aisha kirjoitti...

Hyvän postauksen aiheen vierestä kommenttia: Kiitos vain, nyt on tämänkin yli-ikäisen mentävä ostamaan hamahelmiä ja alustoja! :D Onnistuit todella tartuttamaan innostuksen - nuo tekemäsi rintakorut ovat aivan ihania.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.14 , Anonymous Harhaa kirjoitti...

Postaus täynnä asiaa! Hyvä ettet sinä ole niitä jotka "kilpailevat suosiosta" sillä olet omana itsenäsi juuri niin vallloittava ja postauksesi aina piristäviä :)

P.S. Muaki ny rupes noi hamahelmi rintakorut himottamaan :D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh, tekipä hyvää lukea toi vuodatus! Tervepäinen tyttö tää ia, allekirjoitan noista aatoksista jokaisen!

Aika törkeetä meiltä lukijoilta alkaa kiristellä aikatauluja noiden päivitystenkin suhteen- onhan bloggajillakin muutakin elämää kuin meidän ahmimishaluamme tyydyttävä blogin päivitys :)

Ja tuo kilpailuhenki, no - jokainen saa toimia mielensä mukaan mutta kurjaa jos blogi ja lukijat alkavat kiristää ja kuristaa - käsittääkseni näiden blogien alkuperäinen tarkoitus olisi tuoda just tommosta kevennystä ja mielenvirkistystä niin tekijöilleen kuin lukijoilleenkin :) vai mitä...

Siinä sinä ia olet mielestäni onnistunut tosi hyvin, siksi me täällä norkoillaan noita päivityksiä niin intona että välillä menee vähän ylikin... (Olet aiheuttanut riippuvuutta ;))

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.15 , Anonymous Niina kirjoitti...

Puhut todella asiaa.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.18 , Blogger chiquerie kirjoitti...

Ah mikä piristävä näkökanta koko asiaan! Olen täysin samaa mieltä kanssasi, hauskaahan tämän bloggauksen pitäisi olla, ei mitään otsa kurtussa harrastamista.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.20 , Blogger uu lala! kirjoitti...

Joo, multaki menee välillä aika lujaa ohi, että mitävarten ihmiset sitä blogiaan kirjottikaan.
Onhan tää tavallaan sellasta 15 minutes in fame-touhua, mutta ei sen kyllä ihan pääasia pitäisi olla, vaan nimenomaan mukavaa ajanvietettä (+on vissiin helpompiakin tapoja nousta semijulkkikseks :D).

Että jep, oikeessa oot, ja että jep, ehdottoman hyvä vuodatus!

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.23 , Anonymous Satu kirjoitti...

En yleensä jaksa lukea näitä pitkiä 'vuodatuksia', mutta tällä kertaa jaksoin jopa lukea koko jutun läpi! Olen muuten kanssasi samaa mieltä tuosta sponsoroinnista: kunhan bloggaajan ei tarvitse muuttaa itseään tai blogiaan, se on ok. Oikein mainio postaus! :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.25 , Anonymous susa kirjoitti...

Saanko kysyä ihan näin ystävällisellä sävyllä että mistä tämä teksti kumpusi? Siis kun musta postaat loistavalla tahdilla ja en ole käsittääkseni törmännyt mihinkään "mainostamiseen" mihin tuossa viittaat.
En löytänyt viime postauksen kommenttilaatikostakaan mitään hirveää valitusta. :) Vai onko tämä ihan yleisesti ollut mielessäsi?

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.26 , Blogger birgitta kirjoitti...

Hyvä ia! Aavistelinkin jo vähän, että siltä suunnalta saattaisi tulla jotain tekstiä ja allekirjoitan kyllä kaiken mitä olet kirjoittanut. Ja syvällisempää kommenttia et kyllä nyt saa, en osaa pukea ajatuksiani sanoiksi, nimittäin olet sen jo tänään tehnyt ja vieläpä sata kertaa paremmin kuin itse olisin osannut.

Pidä ia ne jalat tästä eteenpäinkin tiukasti siellä maanpinnassa!

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.27 , Anonymous nelliina kirjoitti...

Tää on niin mahtava aihe kun herättää näin paljon keskustelua ja mieleipiteitä :) on erittäin hyvä että tästä kirjoitetaan monenlaiselta kantilta, ehkä se herättää turhan mustavalkoiset henkilöt miettimään asiaa. Ja allekirjoitan myös tuota bloggaamisen rentoutta! Itse en kykenisi hommaan ollenkaan jos miettisin miten miellytän sitä ja tätä ja jaja.. lukija saa ihan vapaasti jättää blogini lukemisen jollei miellytä :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niile bloggaajille joille julkisuus on tavoittelemisen arvoista täällä maailmassa, ehdottaisin vakavasti tunnollista tosi-tv-ohjmelmiin hakeutumista ymsyms. Blogeista kyllä näkee, mitkä on aitoja ja mitkä ei.

Ja pysy, hyvä ihanainen ia (ja muutkin) yritysten yläpuolella. Musta on siistiä, että voitte määrittää mikä menee kaupaksi ja mikä ei, mutta tehkää se omilla ehdoillanne.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.30 , Blogger sarakissa kirjoitti...

Piristävä teksti, vaikken ole keskustelua aiheesta suuremmin seurannut. Olisin voinut vaikka kirjoittaa tuon itsekin (vaikken minä kyllä missään tapahtumissa ole ollut enkä niistä mitään tiedä siis mutta kuitenkin),niin samaa mieltä tästä asiasta olen! siinä vaiheessa kun hommasta lähtee ilo ja siitä tulee pakollista, stressaavaa ja kilpailevaa, sen voi ihan hyvin lopettaa. Ja tuo kaupallisuus -no, niin kauan kun saa pitää bloginsa omanaan niin se on ihan ok. Vaikka kaupallisuus on hirveä kirosana, niin jos mulle joku lahjakortti ihanaan vaatekauppaan jostain syystä blogini kautta tarjottaisiin, ottaisin sen kyllä ihan heti vastaan! Niin tuskin koskaan tapahtuu eikä se todellakaan ole tarkoituskaan. Vähän sama juttu bloggailussa kaupallisuuden suhteen kuin bandeilläkin, monesti ainakin osalla yleisöstä rispektit indie-bändiä kohtaan tippuu, jos se menee isolle levy-yhtiölle ja alkaa oikeasti saada rahaa. Kai sitä pelätään että oma jälki katoaa.

Nimenomaan hömppänä ilman suurempia henkilökohtaisuuksia ja syviä mietteitä maailmanmenosta minäkin haluan blogini pitää, pienenä henkireikänä.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.38 , Blogger Emppis kirjoitti...

Tiukkaa asiaa!
Pääsykoekirjoista tuli mieleen, joko olet saanut tietää äidinkielen lopullisen arvosanan? Pysyikö ällänä? :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.40 , Anonymous viiva kirjoitti...

hyvä juttu ja silleen, mutta yks asia jäi vaivaamaan.
"Kuulin jopa jostain, että ne Kent-lasit olivat loppuneet muutamasta Punanaamiosta aika yllättäen, mutten kyllä lue sitä puhtaasti taannoisesta blogimerkinnästäni alkaneeksi."
Haloo, luuletko todellakin, että se johtui sinusta!
Olisiko sinulla kenties nuossut hieman tietty aine päähän blogisi suosion takia....

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miksi mainostaminen edes nähdään niin järkyttävänä asiana? Jos joku tyylibloggari tai muu tyyppi pitää vaikkapa Elle-lehden ensimmäisestä Suomen numerosta (huom. monet ovat tätä lehteä "mainostaneet"), miksei sitä saisi muille suositella? Siksikö, koska kaikki yhtiöt ym. ovat isoja pahoja susia, jotka haluavat syödä pienen kuluttaja-raukan? Mehän olemme kuluttajia, kaikki tavallamme.

Itse näen mainostuksen myös erittäin tarpeellisena ja hyvänä asiana. Jos jotakuta miellyttää esimerkiksi Ian päällä nähty hame, miksei hän saisi tietää mistä se on ostettu, ja vaikkapa hankkia samanlaisen?

Jos kirja-arvostelussa annetaan tuoreelle pokkarille viisi tähteä, onko se kamalaa mainostamista? Ei. Eikö sama voi päteä laukkuun, jota bloggari kirjoituksessaan esittelee?

Eri asia on toki esittää jokin näkemys tuotteesta, koska saa siitä rahaa tai tuntee sen velvollisuudekseen. Mutta suosittelu (mainostaminen?) ei ole mikään hirviö. Tai ainakaan sen ei pitäisi olla...

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.43 , Blogger noora kirjoitti...

Minä olen huomannut tuon saman kilpailun ns. kärkiblogien kesken ja sen takia aloitinkin blogin, joka sivuaa muutakin kuin muotia, ja pyörii lähinnä minun ympärilläni. En aio kirjoittaa tulevista trendeistä tai villeimmistä uutuuksista mitä markkinoilla pyörii, vaan ihan omista mieltymyksistäni yms. En nyt selitä tätä vastaheränneenä ihan parhaimmalla tavalla, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan. Siinä säästyy varmaan suuremmalta stressiltä itsekin, kun ei tarvitse koko ajan kärkkyä muiden blogeja ja miettiä millä pistää paremmaksi.

Sen kyllä ymmärrän, että kun on noita blogeja, jotka ovat päässeet lehtiin ja saaneet kutsuja tapahtumiin, niin painehan siinä kasvaa varmasti. Lukijat eivät ainakaan ole kommenteissaan peittäneet odotuksiaan ja kuten on jo pitkän aikaa huomattu - anonyymina on helppo purkaa ajatuksensa ei-niin-mukavaan-sävyyn. En ihmettele yhtään jos kaiken tämän summana on lopettamisenhalu tai inspiraationpuute.

En oleta omasta blogistani mitään, koska olen kirjoittanut sitä niin vähän aikaa enkä tee sitä lukijoita tavoitellakseni, mutta olen jo päättänyt sen, että minä pysyn tästä kaupallisuudesta kaukana. Jos (hahaha!) jossain hamassa tulevaisuudessa joku kutsu kilahtaa postiluukkuun tai sähköpostiin niin homehtukoot sinne.

Tulipa pitkä vuodatus. En jaksa oikolukea ja tarkastaa oliko tässä edes mitään pointtia :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.49 , Anonymous Nannaa kirjoitti...

Hyvä postaus. :) Olisi kiva, jos säkin järjestäisit tuollaisia arvontoja.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 14.58 , Blogger Dee kirjoitti...

Loistopostaus! Nelliinan postausta lukiessani aattelin noista sponsorijutuista samalla tavalla. Mikäs siinä kunhan "mainostaa" itselle oikeesti mieluisia juttuja, eikä vaan euronkuvat kilise silmissä.
Asiaa. :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.26 , Anonymous kaisaleena kirjoitti...

hyva ia, asiaa joka sana!
mua oikeen harmittaa bloggaajien puolesta kun saavat niin paljon kuraa niskaan kaikesta ihan turhasta:(
bloggailun juju pitais just olla siina, etta se on hauskaa. ihan tyhmaa alkaa vakisella valittamaan ja etsia liikaa syvallisyytta tasta touhusta!
ps.ja ihania nuo hamahelmiotokkaiset<3

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.27 , Blogger Herttainen kirjoitti...

Kyllähän varmasti voisi hulluna pitää, jos ei jotain lahjusta ottaisi vastaan, mutta jos siitä olisi velvollisuus kertoa ja hehkuttaa blogissa, voisi mennä maku, itse ainakin haluan pitää oman linjani ja päättää itse mistä kirjoitan. Ihan sama kuin voi mennä maku jos koko ajan anonyymit huohottavat niskaan odottaen koko ajan uusia hyviä päivityksiä ja bloggari joutuu lopettamaan rakkaan harrastuksensa, koska tälle asetettiin liikaa paineita.

Itsekin kirjoittelen tietoisesti siitä mistä olen mitäkin ostanut, ehkä osittain siksi ettei tarvtise sitten vastata jos joku sattuisi kysymään, mutta pääasiassa siksi, että ihan mielelläni puhun monien pienempien ja erityisesti kotimaisten tuotteiden puolesta ja niillä ehkä kerron myös jotain omista arvoistani. En esim. panisi pahakseni että Nanso huomaisi runsaan Nanso-kokoelmani jota esittelen harva se päivä ja lahjottaisi minulle jonkun ihanan mekon siitä hyvästä. Mutta ei niin päin, että ensin saan jotain tavaraa ja sitten esitellä niitä ja olla kuin olisin todella mieltynyt niihin juttuihin...

Itse kirjoitan kolme blogia, rakastan kirjoittamista! Tuskin tekisin sitä vain jonkun julkisuuden toiveissa, kyllä sen pitää olla hauskaa ja rentouttavaa että sitä jaksaa, niin kuin itsekin kirjoitit. Kaksi blogeista aion tosin lopettaa kesän lopussa kun eivät enää ole ajankohtaisia silloin, sitten voikin hyvällä omallatunnolla vain ja ainoastaan hömppäillä ;) Mutta silti on pakko myöntää, että kyllä musta ainakin on kiva tietää, että joku edes blogia lukee, vaikka sitä ikään kuin itseään varten tekisi. Ja kaikkien arvontojen linkittäminen ja muutenkin linkit toisiin blogiin on mun mielestä vain hyvä asia, koska eksyy niihinkin blogeihin, jotka ei keiku top-listalla.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.29 , Anonymous mr_spaceman kirjoitti...

Trendin sivuilla oli kysely, jossa tentattiin vastaajan mielestä Suomen parasta muotiblogia. Mietin hetken, ennen kuin laitoin sinun blogisi, koska en ole ikinä oikein mieltänyt tätä muotiblogiksi. Vaikka esitteletkin aktiivisesti garderoobisi siältöä, tämä on mielestäni ennen kaikkea kertomusta ian elämästä, ei muodista. Ja sen takia varmasti blogisi on yksi suosituimmista - olet samaistuttava. Monissa muotiblogeissa kirjoittaja tuntuu etäiseltä, ikään kuin tämä kätkeytyisi Guccin ja Balenciagan luomuksten taakse peläten heittäytyä itse mukaan leikkiin. Sinä osaat kertoa myös elämäsi ikävistä hetkistä, etkä todellakaan väitä, että elämäsi olisi hohdokasta hyppelyä glamourjuhlista toiseen.

Kirjoitamasi vuodatus ei uokannut kuvaani sinusta lainkaan, koska teksteistäsi huokuu perusajatus, että olet älykäs nuori nainen, jolla on jalat tukevasti maassa. Toivottavasti osaat myös jatkossa säilyttää teksteissäsi sen omaleimaisen asenteen, joka saa meidät lukijat päivä toisensa jälkeen tulemaan lukemaan blogiasi.

Haha, olipa tässäkin vuodatus :D Ehkä joku muukin yrittää vältellä siivoamista ja pääsykokeisiin lukemista...

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.44 , Anonymous nanna- kirjoitti...

En ole muuten koskaan mieltänyt tätä blogiasi muotiblogiksi. En edes tyyliblogiksi, vaan ihan vain tavalliseksi blogiksi, jossa eräs ia kertoilee päivästään ja näyttelee sitä suloista nassuaan aina erilaisissa hameissa. En pidä siitä että joka välissä näkyy kuvia catwalkeista ja kerrotaan nyt että mikä malli on huipulla ja mikä ei. Ihan piristävää sekin on ja kiinnostuneita niitä välillä luenkin, mutten joka välissä sellaista halua lukea. Se tuntuu jotenkin niin... kaukaiselta. Sinä taas tunnut niin oikealta ihmiseltä, siis olet niin aito ja fiksu ja se välittyy ihan oikeasti tänne monien kymmenien kilometrien päähän ruudunkin välityksellä. Kuten joku oli sanonunut aikasemmin, niin olet samaistuttava.

Heh, minun vuodatukseni. Ei oikein edes liity aiheeseen mitenkään, mutta päätin purkaa hieman sydäntäni kuten sinäkin. ((:

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Videopostaus ois välillä kiva. ja hamahelmijutskut; voisko niitä tulla myyntiin? :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 15.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hyvähyvä ia :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 16.02 , Blogger kara kirjoitti...

Kai ihmiset luulevat, että bloggaaja on myynyt sielunsa saatanalliselle markkinointipaholaiselle, mikäli hän ottaa vastaan vaikkapa noita ilmaisia goodieseja ja sitten mainostaa niitä.

Minä olen suuri kaksinaismoralisti mitä tähän asiaan tulee; minusta noiden ilmaislahjojen mainostaminen on juustoista, tylsää, mautonta ja persoonatonta, mutta samalla voisin itse ottaa niitä vastaan röykkiöittäin.

Pakko vielä vuodattaa, kun tästä puhutaan niin paljon, että on totta, että bloggaajan tulisi tehdä blogia itselleen eikä alistua lukijoiden "tee lisää postauksia useammin!!11"-vinkumiseen, mutta yhtäkkinen postaustahdin hidastaminen on myös lukijoiden pettämistä. Voin ihan suoraan mainita Vendetan esimerkkinä. Lukijat hänet nostivat tod. näk. Suomen luetuimmaksi muotiblogiksi, joten kai nyt he saavat mankua ihan sydämensä kyllyydestä postaustahdin hidastumisesta ynnä muusta sellaisesta. Eri asia on vain se, ottaako niitä kommentteja suurena taakkana ja painostuksena.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 16.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oho, en edes tiennyt, että tuosta lauantain illanvietostasi on tullut joku isokin skandaali täällä kommenttilootan puolella. Hmp, jotkut vaan aina jaksaa kaivella asioista kaikki ruma (mitä ei edes olisi olemassakaan) esille.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 16.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni sinun täytyisi kyllä ottaa täysi kunnia noiden kent-lasien suhteen! itsehän ne ostit muistaakseeni melkeinpä vitsinä kun poikaystäväsi tilaus ei ollut tarpeeksi iso, että olisi voinut tilata.

Sen jälkeen kun esitit nuo lasit naamallasi, alkoi niitä ilmestyä joka blogiin!
Itse en noita laseja omista, mutta niistä tulee kyllä aina sinun blogisi mieleen! :)

Ihana blogi sinulla, jatka samaan malliin! :)

-m-

 
22. huhtikuuta 2008 klo 16.37 , Anonymous Becka kirjoitti...

Aivan, olen niin samoilla linjoilla sinun kanssasi!
On ymmärrettävää että bloggailun yleistyttyä ihmisten perusominaisuus - negatiivisten asioiden vainuaminan - herää eloon. Minusta kuintenkin on turhauttavaa mennä liiallisuuksiin, viilata teksteissä pilkkua ja valittaa yhdestä, viattomasta (no okei, ehkä niillä Nissan-miehillä oli jotain taka-ajatuksia..) brunssista. Te tytöt ainakin olette niin fiksuja että tuohon mainoshullutukseen ette noin vaan tartu.
Sitä paitsi, paljon suurempaa julkisuutta esim. se Nissan nyt sai kun tästä tapaamisesta ja mainostamisesta on noussut näin suuri haloo. Ehkä se olikin heidän päämääränsä? Tehdä jotain erilista ja saada näin paljon arvostelua,jolloin myös julkisuus lisääntyy.

Joka tapauksessa minusta on täysin oikein, että te ihanat blogittaret saatte nauttia kerrankin järjstetystä tilaisuudesta kaikki yhdes koos! Ja mitä arvosteluun tulee, aina on hyvä lohduttautua sillä että anonyymien kommentit ovat usein kateellisten panattelua (;

 
22. huhtikuuta 2008 klo 16.44 , Anonymous V kirjoitti...

Asiaa!! Olen aivan samaa mieltä kaikesta :)

En oikein tajua tuota kilpailua lukijoista (siis jos sitä on). Jos luen tätä blogia niin onko se muka jotenkin muilta pois? Ihan hyvin voin lukea heidänkin blogejaan. Jotenkin älytöntä jos yrittäisi kalastella mahdollisimman monia lukijoita, eihän sitä vain voi miellyttää kaikkia! Varsinkin joku muotiblogi, jos et voi sietää tyypin vaatteita niin ei siinä enää hirveästi vaihtoehtoja jää miksi sitä blogia lukisi. Ja tärkeintähän olisi, että voisi nimenomaan esitellä omaa tyyliään eikä sitä tyyliä mistä olettaa muiden pitävän, kuten aivan oikein kirjoititkin.


(Sivuhuomautuksena mainittakoon kent-laseista, että jos vaikka 1% tämän blogin lukijoista kävisi sellaiset ostamassa niin se on jo 24 tyyppiä, ja jos niistä vaikka kymmenen on samassa kaupungissa niin ei mikään ihme jos lasit loppuvat, tuskin niitä mikään älytön määrä varastossa on. Lisäksi niitä laseja on näkynyt muissakin blogeissa -> todennäköisyys ostamiselle kasvaa. Että ei mitään kusipäisyyttä ajatella, että sillä postauksella oli vaikutusta asiaan.)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.08 , Blogger kirsikka kirjoitti...

Hyvä Ia!!
Olen monen monta kertaa pohtinut ihan samaa: miksi tämä bloggaus pitää ottaa niin VAKAVASTI, kun se ei sitä kuitenkaan ole?
Ahdistaa tuo tilaajamäärien ja sijoitusten kyttääminen ja kaikki tämä hiton VALITTAMINEN, kun koko hommassa pitäisi olla kyse vain hauskanpidosta - sekä lukijoiden että kirjoittajien osalta.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.09 , Blogger noray kirjoitti...

ia! Aivan mahtava postaus, täyttä asiaa suorastaan ja selkeytit tässä jotain semmoista, mitä olen itsekin miettinyt. Uumama, lisää tämmmöisiä, tosin tykkään myös niistä vähemmän syvällisistäkin postauksista (:

Ja täytyy vielä sanoa, että sä kyllä inspiroit mua:D Hyh, kuulostipa nuoleskelevalta, mutta välillä, kun olen lueskellut blogiasi, juoksen jonkinlaisessa hurmoksessa vaatekaapilleni ja yhdistelen uusia vaatekokonaisuuksia:D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.14 , Blogger Jenna kirjoitti...

Aleksi löysi ainakin ne Kent-lasit tasan sun ansiosta! :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nam, hamahelmiKORVIKSIA! Milloin on illempi ;)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.21 , Blogger Lotta kirjoitti...

Minun blogiini kukaan ei tule postauksia pyytelemään ^^ *marttyyri* mutta esimerkiksi Vendetalla jotkut anonyymit alkavat käydä jo tosi rasittaviksi. "Mä odotin et koska sä päivität ja sitten kun päivitit, niin ei tullutkaan päivänasua vaan tällänen huono." Hei, jos haluatte täsmälleen NYT täydellisen muotipläjäyksen, painukaa ärrälle ja ostakaa Trendi. Bloggarit eivät ole velvoitettuja mihinkään.

Ja tuo lukijoista kamppaileminenkin on varmaan ihan totta. Järjestetään yhtä sun toista ja yritetään miellyttää lukijoita, että niitä tulisi lisää, jolloin se oma juttu unohtuu.

Minusta on selkeää plussaa, että näin suositun blogin kirjoittajalla ei ole selvästikään noussut...virtsa päähän kaikesta suitsutuksesta sun muusta. Se, että vastailet asiallisesti ja huumorintajuisesti melkein kaikkiin kommentteihin, on todellakin iso juttu bloggarille, joka saa viitisenkymmentä kommenttia päivässä. Olet paras, ia! :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä postaus tämmöisestä valittelu aiheesta. Kirjoitit asian selvästi etkä lähtenyt liialliseen ajatuksien purkuun, kuten esimerkiksi luxuriouksen tytöt tekivät raiskatessaan suomenkieltä ja aah- ja uuh-sanoja.
En nyt todellakaan hauku heidän blogiaan, mutta kirjoitit ajatuksesi (onneksi) normaalilla kielellä julkaisuun asti.Kiitos siitä.

Ne korvikset ovat muuten varmasti hienot, odotan iltaa! :D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 17.54 , Blogger cherrie kirjoitti...

Todella hyvä postaus mielenkiintoisesta aiheesta, hyvä Ia! :) Olet aivan huippu ja olen niin samaa mieltä asiasta, että bloggailun tulisi olla HAUSKAA ja RENTOA ja KIVAA eikä sellaista "mun on pakko saada tuhat tilaajaa ja kirjottaa ekana hooämmän yhteistyöstä marimekon kaa!!!!11" Sun blogisi on juuri sellainen rento ja rempseä, kiitos siitä!

 
22. huhtikuuta 2008 klo 18.10 , Anonymous mandariinipöö kirjoitti...

heh. sun aiheesta toiseen hyppivää tekstiä on kyllä hauska lukee :)

 
22. huhtikuuta 2008 klo 18.52 , Blogger iina kirjoitti...

Ainoa joka jäi päähän (hyvällä tavalla): OLET OIKEASSA.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 19.49 , Anonymous Bemary kirjoitti...

Kuten joku edellä jo mainitsikin, ei tämä ole mikään perinteinen muotiblogi, joka kertoo mikä on juuri nyt "MeGA Ihquu" ympäri Eurooppaa ja Helsinkiä, jota monet tuntuvat pitämän Suomen napana. Mielestäni tämä blogi kertoo sun yksilöllisestä tyylistäsi, josta kuka tahansa meistä muista voi saada inspiraatiota omaan pukeutumiseensa ja tyyliinsä.

Ennen kaikkea pidän todella paljon siitä, että löydät uutuutesi juuri kierrätyskeskuksesta/kirppikseltä, etkä mistään massamyymälästä. Aihe vetää puoleensa, koska itekin - tunnetusti :p - shoppailen vastaavissa paikoissa ahkerasti ja pidän täytenä riistona hintoja, joita Seppälät ja Hennesit sun muut vaativat lähes kertakäyttölaatuisista tuotteistaan. Sun esimerkkisi ansiosta toivottavasti monet ovat heränneet tajuamaan, ettei kaiken käyttökelpoisen ja piristävän tarvitse olla UUTTA ollakseen hienoa.

Päivitystahtisi on juuri sopiva ja merkintäsi aina yhtä mielenkiintoisia rennon kirjoitustyylisi vuoksi, josta paistaa läpi, että ylläpidät blogiasi silkasta blogailun halusta, et saadaksesi vankan fanikunnan, joka seuraa esimerkkiäsi kuin Hollywood-tähteä. ;) Hittojako sillä on väliä, mitä joku anonyymi käy valittamassa, kun muistaa ite, miksi tätä hommaa tekee. Kirjoituksesi osui varmasti moneen arkaan nilkkaan ja pisti ajattelemaan mitä blogaajilta oikein loppupeleissä vaatii ja haluaa. Blogailu on viihdettä, ja jos multa kysytään, niin viihde ei saa koskaan olla ryppyotsaista. :p

No niin, eiköhän tämä romaani ollut taas tässä. Lähden tästä hipeltämään omia uusimpia kirppislöytöjäni, koska koneella odottaisivat kouluhommat, enkä todellakaan pala halusta niiden kanssa painimiseen. :D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 20.04 , Blogger alfie kirjoitti...

ah, ihana postaus. ja hamahelmistä muuten, olen näköjään aika ennustaja, jos aiot niitä myymään nääs ;D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 20.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjotiettu postaus mutta minua jäi häiritsemään, että millä perusteella katsot, että tälläinen pinnan alla kytevä kilpailu lukijoista ja "herruudesta" olisi käynnissä? Erä ystäväni pitää varsin hyvin menestyvää blogia ja en ainakaan hänen ole nähnyt kilpailevan lukijoista vaan ennemmin iloitsevan aidosti jokaisesta uudesta tilaajasta ja siitä, että hän on löytänyt mielekkään harrastuksen.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 22.55 , Blogger Stazzy kirjoitti...

Tekisi mieli kopioida tänne kommentti jonka tein Nelliinan blogiin, mutten taida.

Ymmärrän, että sinun tarkoituksesi on vain hyvä ja vallan ymmärrettävä. Minulle on ihan sama missä blogaajat käyvät ja mitä mainostavat.

Sen sijaan en millään voi tukea esim. tätä viimeisimmän brunssin kaltaista toimintaa Nissanilta (kirjoitin siitä omaan blogiinikin).
Bloggarit eivät ole ammattitoimittajia, ja brunssit (ja se että brunssista sitten oletetaan kirjoitettavan) tuntuvat lähinnä hyväksikäytöltä.

Iso osa kutsun saaneista (siis muihinkin tapahtumiin) tietää ja ymmärtää mihin nenänsä pistää, mutta ymmärtävätkö kaikki?
Eikö Nissanin olisi moraaliselta kannalta parempi käyttää mainontakeinona esim. lehdistöä tai oikeasti ammattimaisia nettisivuja, joilla mainonnan pelisäännöt olisivat selvät?

Korostan siis vielä, että en kritisoi brunssiin osallistuneiden toimintaa, vaan Nissanin/Miltonin toimintaa.

 
22. huhtikuuta 2008 klo 23.00 , Blogger Stazzy kirjoitti...

Floodaan.
Ja joku "kilpaillaan lukijoista" ja "kehutaan hajuvesimerkkejä" -vauhkonta on minulle ihan vierasta...
Tosiasia on, että moni muotiblogi muistuttaa hirveästi tusinaa muuta, mutta eipä minun niitä ole pakko lukea.

Ainiin, melonikorvikset vallan mainiot :D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 23.06 , Blogger Jonna kirjoitti...

Tämä tyttö on nyt ihan pihalla. Tuntuu, että tästä brunssista on noussut hirvittävä show:) Tietenkin me kaikki tidettiin, että Nissan ei nyt ihan muuten vain kutsu bloggareita sinne mutta tietty jokainen meistä kirjoittaa ihan mitä lystää:) (Tai ainakin toivon niin:)ja olet ihan oikeassa tossa ostopaikkojen maininnassa. Jos ei mainitse, niin sitten kysytään kommenteissa. On vain paljon vaivattomampaa mainita samantien:)

Äh, kello on niin paljon ja olen lukenut nyt kaikki nähäm kaupallisuuspostaukset eri blogeista putkeen, että en edes tiedä mihin kommentoisin:) Sen vuoksi hiukkasen sekava postaus mutta kun nyt sen jo kirjoitin, niin antaa olla:)

ja tosta "herruuden" tavoittelusta olen myös ihan pihalla (olen aika ulalla yleisestikin kaikesta). En ole ikinä ajatellut sitä erityisemmin tai sitten olen vain ajatellut, että on jo ne tietyt mahtiblogit, kuten sinä, salla ja nelliina (tai siis minulle mahtiblogit) ja niitä ei niin vain syrjäytetä:D

 
22. huhtikuuta 2008 klo 23.08 , Blogger Jonna kirjoitti...

Vielä! (nyt ihan innostuin) Ja mielestäni tuollainen Nissanin toiminta on ihan okei. Bloggaajat sai tavata toisiaan (jonkun muun kustannuksella) ja Nissan pääsi selittämään meille autojuttujaan. Sen jälkeen se on sitten jokaisen oma (ja oikeasti oma!) valinta, että miten toimii oman bloginsa postauksen kanssa:)Mielestäni siis aika reilu vaihtokauppa.

 
23. huhtikuuta 2008 klo 15.18 , Blogger maij kirjoitti...

en tajua tätä mainostusjuttua. siis onko useemmatki tyypit sit väittäny että bloggarit mainostaa tai jtn?::O

 
23. huhtikuuta 2008 klo 16.25 , Blogger ia kirjoitti...

Aisha: Hehe, hauskaa että inspasin "yli-ikäistäkin" :D

Harhaa: Juu, mitä sillä suosiolla tekee kun ei siitä rahaakaan saa :D

anonyymi: Niin kauan kun lukijoiden ei tarvitse maksaa blogien lukemisesta, niin ei heillä ole mielestäni oikeutta alkaa vaatimaan mitään ja vaahtoamaan jostain "olet sen velkaa lukijoille" :o Hehe, mukavaa kuulla että tyksit :)

Niina: Thx!

Chiquerie: Nimenomaan!

Uu lala: Niinpä, jos julkisuutta kaipaa niin eiku vaan Idolsin koelauluun ja Big Brotherin karsintoihin :D Niillä sitä saa helpommin, mitä blogin vääntämisellä!

Satu: Jej, kiva kuulla että jaksoit! Kiitos kommentista :)

Susa: Saat kysyä ihan ystävälliseen sävyyn :D Siis tässä ei ole sinänsä mitään henkilökohtaista, kommenttilaatikkoni on säilynyt suht hyvin valituksilta, mutta ihan muiden blogien parin päivän kommenttilaatikoista tämä kumpusi ja yleisesti on pyörinyt mielessä.

Birgitta: Mukava kuulla, että en ihan diipadaapaa selittänyt :D Kyllä ne jalat maassa pysyy!

Nelliina: Sinun merkinnästäsi minä inspiroiduinkin :D Mutta ihan totta, tuntuu ettei kaikki oikein tajua, että mikä tässä hommassa on oikein se pointti. Ja tosiaan, jos blogi ei miellytä, niin ei ole bloggaajan tehtävä muuttaa tyyliä vaan lukijan siirtyä muihin blogeihin!

anonyymi: Niin, kyllä sitä on huomattavasti helpompiakin tapoja saada julkisuutta, jos siis sitä oikeasti halajaa. Juu, ihan omilla ehdoilla tässä mennään, ei ole tarvetta muuhun :)

Sarakissa: Puhut kyllä täyttä asiaa. Mainoshommaa kritisoivat voisivat miettiä tilanteen omalle kohdalleen: kieltäytyisivätkö he lempiputiikkinsa lahjakortista ihan tuosta noin vaan?

Emppis: Tieto tulee vasta ensi kuun puolessavälissä, siihen asti pitää jänskättää!

Viiva: Juuuuu, oon major piss-head! Kysymykseesi tuli vastaus jo parilta jälkeesi kommentoineelta.

anonyymi: Hyviä esimerkkejä! Tottakai se on asia erikseen, jos pelkästä rahasta sanoo pitävänsä tuotteesta, mutta eipä leffakriitikoillekaan makseta jonkin leffan ylistämisestä. Nämä tapaukset pitäisi vaan osata nähdä oikeassa mittasuhteessa, ei tässä tosiaan olla vielä kenenkään hampaissa :D

Noora: Oma blogini on toiminut tismalleen samalla tavalla jo alusta lähtien. Jos ottaa tuon asenteen heti alusta lähtien, niin homma ei käy ahdistavaksi! :)
Mutta jos joskus kutsu postiluukkuusi kolahtaa, niin voin kyllä sanoa, että kyllä sinä hetken sen vastaanottamista harkitset ennen homehtumaan jättämistä ;)

Nannaa: Kiitti :) Pitää katsoa, ei mulla oo rahaa ostaa megahyviä palkintoja :D

Dee: Juuri näin! Jos "mainostettavat" tuotteet sopii omaan tyyliin kuin nenä päähän, niin mikäs siinä estää.

Kaisaleena: Ja kun lukijat eivät maksa lukemisesta, niin miksi ihmeessä heidän pitäisi saada riepotella bloggaajia miten tykkää! :o Kiitti :)

Herttainen: Juuri näin. Kun homma pysyy omannäköisenä ja pyörii omilla ehdoilla, niin siitä saa eniten irti. Mulle voisi vaikka kierrätyskeskukset alkaa tekemään lahjoituksia, kun niiden toimintaa mainostan..? :D Olet kyllä oikeassa, arvontojen kautta minäkin olen eksynyt muutamiin aivan uusiin blogeihin, joihin en olisi todennäköisesti muuta kautta löytänyt!

mr_spaceman: Hmm, kun nyt alkaa miettimään, niin enpä osaa itsekään sanoa, että mihin kategoriaan tämä blogini menee! Toisaalta tämä painottuu tyyliin enemmän mitä pelkkään omaan elämään (muotia täällä ei ole näkynyt varmaan koskaan :D) että taidan olla sitten tuon Trendin arvonnan kategorian ulkopuolella..? Mutta kiitos äänestäsi :) Onnea siivoukseen ja pääsykokeisiin lukemiseen! ;)

Nanna-: Juuri niinkuin edelläsi kommentoineelle mr_Spacemanille vastasinkin, en oikein itsekään osaa tätä kategorisoida. Kuitenkin nappaisin tämän pelkkä blogi -laatikosta sen tyyliblogin puolelle, onhan täällä kuitenkin tyyliini liittyvää tavaraa (ainakin toivottavasti) oman elämäni selostusta enemmän. Kiitos kamalasti ihanasta kommentistasi :)

anonyymi: Tsekkaa uusin postaus!

anonyymi: :)

Kara: Niinpä, on niin helppo tuomita kun tilannetta ei tarvitse ajatella omalle kohdalle. Kukapa ihan oikeasti voisi suorilta käsin kieltäytyä huibbbusiististä vaatekappaleesta, jos ainoana ehtona olisi vilauttaa sitä asun yhteydessä blogissa?

Minusta taas postaustahdin hidastaminen ei ole lukijoiden pettämistä niin kauan, kun lukijoiden ei tarvitse maksaa blogin lukemisesta. Hyvää hyvyyttä täällä kirjoitellaan, ja vaikka kuinka lehtiin pääsisi, niin saa sen pelin puhaltaa poikki jos se ei enää tuo mitään muuta kuin ahdistusta.

anonyymi: Ei siitä ole kyllä mulle vauhkottu, mutta muutamiin muihin blogeihin on tullut vähän kummastelevia kommentteja.

anonyymi/-m-: Näinhän se meni, enkä kyllä itse nähnyt samaisia laseja blogeissa ennenkuin ne poikkiksen tilausta avustaakseni itselleni tilasin :D Kiitos kovasti, mukava kuulla että tykkäilet :)

Becka: Ja vielä se, ettei siihen tilaisuuteen osallistuminen oikeasti edellyttänyt mitään "mainitse tapahtuma blogissasi"- tyyppisiä velvotteita, niin en ymmärrä, että mikä tässä on niin kamalan suurta linssiin viilaamista :D Kummatkin osapuolet tästä hyötyivät (Nissan saa sen yhden autonsa kesäksi kaduille bloggareiden kautta ja bloggarit saivat sen auton, ruokaa plus hyvää seuraa ja matkan Helsinkiin), että turha sitä on nyt niin mustamaalaamaan lähteä.

V: Juuri näin! Suurin osa blogien lukijakunnasta seuraa sen yhden blogin lisäksi myös montaa muutakin, joten mistä tässä oikein taistellaan? Varsinkin, kun ne lukijat eivät tuota mitään rahantapaista megahyödykettä :D Ja nimenomaan itseä varten tätä pääosin tehdään, eikä suinkaan muiden hyväksyntää/miellyttämistä varten.

Kirsikka: Näin juuri! Kerta kaikkiaan, mitä niistä lukijamääristä ja sijoituksista ihan konkreettisesti hyötyy? Aika helkkarin vähän, ei ole sen vaivan arvoista, että menettää tästä hommasta maun ja alkaa kirjoitella pakkopullana.

Noray: Pitäisköhän mun alkaa vuodattamaan useamminkin.. :D Mahtavaa muuten kuulla, että inspiroin! Mulla on muuten aina välillä takaraivossa semmonen pelko, että joku kopioisi täältä ideoita ihan suoraan tyyliinsä.. Toivottavasti ei kuitenkaan :)

Jenna: Hehee, niinhän se tais mennä :) Mukavaa muuten, että pyörit vieläkin blogimaailmassa edes kommenttien muodossa!

anonyymi: Toivottavasti ei ollut liian myöhään illempi :D

Lotta: Joo, kyllä sitä saa aina välillä kauhistella, että miten ne lukijat oikeasti kehtaavatkin mollata niin pahasti, kun bloggaaja ei tee muuta, kuin yrittää kuitenkin parhaansa jaksamisensa mukaan! Ainakin mä yritän vastailla kaikkiin kommentteihin, aina se ei taida onnistua .. :D

anonyymi: Kiva kuulla, että tykkäilit :)

Cherrie: Juuri niin sen pitäisi ollakin! Ja kiitos kovasti piristävästä kommentistasi :)

mandariinipöö: Kiva kuulla :D Toivottavasti en hypi liikaa!

Iina: Ai jaa, no kiva :D

Vastaan loppuihin myöhemmin!

 
23. huhtikuuta 2008 klo 18.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä kävin ainakin sun innottamana hakemassa ne lasit punanaamiosta :D

 
24. huhtikuuta 2008 klo 0.07 , Blogger ia kirjoitti...

Bemary: Voi, kiitos hurjan ihanasta kommentistasi! Toivottavasti tosiaan olen kannustanut porukkaa hieman käytetyn tavaran suuntaan, tässä maailmassa on jo niin paljon materiaa ettei sitä oikeasti tarvittaisi enää yhtään enempää. Mukava kuulla, että intoni tähän hommaan paistaa lukijakunnalle asti! Kyllä te ihanaiset lukijat olette iso osa tätä blogittelua :)

Alfie: Joo, niinhän sä veikkailit :D Katsotaan nyt!

anonyymi: Ei varmastikaan kaikki tätä kilpailua käy, mutta esimerkiksi monessa blogissa vilissyt linkki Trendin paras muotiblogi -äänestykseen ei varmaankaan ole eksynyt postaukseen sattumalta, ja kyllähän noiden arvontojen lisämainintojen kautta lisää lukijakuntaa havitellaan. Varmaan olen vain turhan negatiivinen, voihan hyvin olla että huomioni ovat täysin vääriä :D

Stazzy: I see your point. Mutta mitä tämä meidän tyttösten "väärinkäyttö" on tässä tapauksessa saanut aikaan? Tilaisuus ei luonut kellekään mitään velvotteita, kaikki "mainonta" asian tiimoilta oli täysin omaehtoista. Tosiaan, sehän sitä kieroutta juuri onkin, mutta ei se Nissan nyt tästä merkittävästi hyödy: muotiblogien lukijakunnasta suurimmalla osalla en todellakaan usko olevan varaa autoon :D Että sinänsä minua kummastuttaa Nissanin/Milttonin valitsema kohderyhmä. Kyllä ne lehtimainokset ja tavan media edelleen enemmän tuottoa leipoo, mitä tyttösten sivulausemaininta satunnaisella nettisaitilla. Ja melonikorvikset muuten kiittää! :D

Jonna: En minä usko, että yksikään tapahtumaan osallistunut tuli mitenkään aivopestyksi :D En ole yhdessäkään kyseisistä blogeista vielä minkäänsortin tehomainontaa nähnyt. Ja tästä todellakin nousi aivan liian suuri show, ei ole oikeasti niin iso juttu :D Miksi ihmeessä muka näitä luetuimpia blogeja edes pitäisi pyrkiä "syrjäyttämään", kaikkihan tätä tekee omaksi huvikseen, ja niin sen pitäisi ollakin :)

Maij: Useamman blogin kommenttilaatikossa on pyörinyt mielipiteitä, joiden mukaan tämä brunssille osallistuminen ja siitä bloggaaminen on suoraa Nissanin mainontaa, jota bloggarit kuulema tekevät tahattomasti.

anonyymi: Jes, innoitinpahan edes jonkun :D

 
24. huhtikuuta 2008 klo 8.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

AIVAN UPEA BLOGI ! Ihan rakastan tätä! Hhaha,olen ihan innoissani 8)

 
25. huhtikuuta 2008 klo 9.28 , Blogger Sanna kirjoitti...

Oon NIIN samaa mieltä sun kanssa. Miks joidenkin pitää kilpailla kenellä on vaikka top-listassa korkeimmat kävijämäärät. Vuodatuksesi oli täyttä asiaa ! Kuten anonyymi jo kolmas anonyymi sanoi, minäkin allekirjoitan jokaisen noista aatoksista !

 
25. huhtikuuta 2008 klo 21.34 , Blogger ia kirjoitti...

anonyymi: Hui! Kiitos kauhiasti, mahtavaa jos tykkäilet :D

Sanna: Niinpä, ei siitä sijoituksesta hyödy oikeasti mitään!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu